Placuszki kokosowe są jednym z takich specjałów. Robi się je szybko, są smaczne i świetnie smakują również na zimno, podjadane do kolejnej kawy w ciągu dnia.
Przepis
* 3 jajka
* 3 banany
* 100g wiórków kokosowych
* 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)
* 1 łyżka masła kokosowego/oleju kokosowego
1. Jajka ubijamy z cukrem pudrem.
2. Dodajemy banany i rozgniatamy widelcem.
3. Dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy dokładnie do połączenia się składników.
4. Na patelni rozgrzewamy masło kokosowe/olej kokosowy.
5. Łyżką nakładamy na patelnię placuszki i smażymy z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu.
6. Delektujemy się kokosowymi przysmakami. Smacznego ;)
Placuszki posypuję wiórkami kokosowymi i ozdabiam pokrojonym w plasterki bananem. Można też je posypać odrobiną cukru pudru, będą wtedy zdecydowanie słodsze. Dla mnie sam banan i wiórki są wystarczająco słodkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz