3.05.2014

Placuszki kokosowe z bananem

Poranną kawę przegryzam tostem lub zjadam miseczkę owsianki i biegnę w wir dnia. Weekendy są pod tym względem specjalne, mogę zaparzyć sobie kubek kawy i spokojnie zjeść śniadanie, które nie tylko doda mi energii, ale zaspokoi moją chęć na coś specjalnego.
Placuszki kokosowe są jednym z takich specjałów. Robi się je szybko, są smaczne i świetnie smakują również na zimno, podjadane do kolejnej kawy w ciągu dnia. 







 Przepis

* 3 jajka
* 3 banany
* 100g wiórków kokosowych
* 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)
* 1 łyżka masła kokosowego/oleju kokosowego

1. Jajka ubijamy z cukrem pudrem.

2. Dodajemy banany i rozgniatamy widelcem.

3. Dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy dokładnie do połączenia się składników.

4. Na patelni rozgrzewamy masło kokosowe/olej kokosowy.

5. Łyżką nakładamy na patelnię placuszki i smażymy z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu.
6. Delektujemy się kokosowymi przysmakami. Smacznego ;)



Placuszki posypuję wiórkami kokosowymi i ozdabiam pokrojonym w plasterki bananem. Można też je posypać odrobiną cukru pudru, będą wtedy zdecydowanie słodsze. Dla mnie sam banan i wiórki są wystarczająco słodkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

widżet

xx